Maarten is de hoofdleraar bij Aikidojo Poort. In 1995 is hij begonnen met aikido in Almere bij Erik Louw. Zowel in Almere als in Amsterdam maakte hij lange tijd deel uit van de vaste bezetting op de mat. In 2006 is Maarten in de school van Erik begonnen aikido les te geven in Almere.

In 2007 heeft Maarten een jaar in Japan gewoond om de Japanse taal en cultuur te leren en zich nog verder te verdiepen in aikido. Na dit jaar heeft hij nog enkele jaren in het Verenigd Koninkrijk gewoond voor zijn studie. Gedurende deze reizen heeft hij met veel plezier kennis gemaakt met verschillende stijlen van aikido en deze beoefend en heeft hij in verschillende dojo les gegeven.

In 2013 is Maarten teruggekomen naar Nederland en is hij opnieuw les gaan geven in de dojo van Erik in Almere. Datzelfde jaar heeft hij de opleiding tot erkend Aikido Leraar niveau 3 gevolgd bij Aikido Nederland. Maarten heeft sandan (de derde zwarte band). Naast aikido heeft hij ook nog enkele andere krijgskunsten beoefend – waarvan Katori Shinto Ryu en Wu-stijl Tai-Chi de voornaamsten zijn.

In 2016 is Maarten begonnen met Aikidojo Poort. Daarnaast is hij lid van de evenementen commissie van de aikido bond Yuwakai, waar hij helpt met het organiseren van stages en centrale trainingen.

Maarten is chiropractor en heeft een grondige kennis van het menselijk lichaam. Dit uit zich in zijn aikido lessen, waarin hij veel aandacht besteedt aan veiligheid en de reden dat aikido technieken werken.