Tom Dijkman

Tom is de oprichter van Aikido Amsterdam (www.tomdijkman.nl)

Al meer dan 25 jaar beoefend hij Aikido, Tom heeft lange tijd bij Wilko Vriesman getraind welke hem heeft geïntroduceerd bij Christian Tissier Shihan. Christian Tissier reikte hem zijn 5de Dan uit in 2013. Jaarlijks reist hij naar Japan om te trainen in de Hombu Dojo, bij Yasuno Sensei in zijn dojo en in Kyoto bij Yoko Okamoto Sensei. Naast Japan reist hij regelmatig in Europa om les te krijgen en geeft hij jaarlijks enkele seminars in Nederland. Tevens heeft hij een connectie met Aikido in Zuid Afrika, waar hij jaarlijks een seminar geeft in Kaapstad.

Tom is Gildelid van de Dutch Aikikai Foundation (DAF). Binnen de DAF is hij verantwoordelijk voor het geven van de 3de Dan voorbereiding, deze voorbereiding wordt maandelijks gegeven.

In zijn dojo in Amsterdam geeft Tom les aan volwassenen, maar ook aan kinderen. Hierin wordt onderscheidt gemaakt in Peuterlessen, Kinderlessen, Jong Volwassen lessen en Ouder en Kind lessen. In zijn lessen behandeld hij de kinderen met respect, op een volwassen manier en staat Aikido centraal. Met hierin veel aandacht voor Ukemi, het vallen, rollen maar zeker ook het contact naar de partner.

Tom vindt het belangrijk dat er jeugd doorstroomt naar de volwassenen en zet zich hier voor in. Dit in de Dojo in Amsterdam, waar inmiddels vele teenagers de weg naar de volwassen les hebben gevonden. Als ook in de Talent Ontwikkeling van Aikido Nederland, waar de talenten hun weg vinden naar volwassenheid.